Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

4 redenen om met VHM te boren

Mijn vorige blog over HSS boren werd goed gelezen en het lijkt me goed om ook wat meer over hardmetaal boren te vertellen. In de blog van december heb ik al verteld dat het boren met VHM veel economischer kan zijn dan met gewone HSS of PM boren. Hieronder 4 redenen waarom dit zo is.

1 Verspaand volume

Het verspaand volume met een VHM boor ipv een HSS boor is veel hoger. Dit zit natuurlijk vooral in het materiaal. Hardmetaal is harder en veel hittebestendiger en hierdoor kunnen de snijsnelheden tot wel 4 keer hoger zijn. Hierdoor is het verspanend volume per tijdseenheid hoger.

2 Standtijd is langer

Door de hittebestendigheid en hardheid van het VHM is de standtijd in basis een stuk beter dan die van HSS. Als je dan nog eens de goede coating op de boor doet, kan de boor tot wel 5x zo lang mee gaan als een HSS boor.

Een ander voordeel van de hogere stijfheid van VHM is dat de kwaliteit van het gat veel beter word. Het gat is rechter, ronder en de toleranties zijn beter.

3 Niet meer centeren

De punt van een VHM boor kan met veel meer details geslepen worden. Hierdoor hoef je niet meer te centeren dus daar win je in de cyclustijd.

4 Koelkanalen in de boor

Een ander groot voordeel van hardmetaal is dat er koelkanalen in de boor kunnen worden geperst. Doordat je hiermee koelmiddel aan de top van de boor hebt krijg je smering op de snijkant en druk in het gat om de spanen goed af te voeren. Daardoor kunnen we nog hoger gaan met de snijsnelheid. Doordat er minder problemen zijn met de spaan afvoer hoeven we minder of niet meer te lossen ( lossen is het terugtrekken van de boor uit het gat om de spanen uit het gat te halen) Hierdoor is de cyclustijd korter. Vaak kan je door de interne koeling ook diepere gaten zonder problemen boren.

Nadelen

Een van de nadelen van VHM boren ten opzichte van HSS is dat de VHM boren kwetsbaarder zijn. vooral als een spindel of houder slecht rondloopt kan dit zorgen dat de boor veel sneller breekt.

We zullen dus meer aandacht moeten geven aan de omstandigheden waarop gewerkt wordt. Anders verlies je alle voordelen van boren met VHM.

Hoe garandeer je een goed proces?

rondloop

We moeten aandacht geven aan de rondloop van de boor. Hiermee kijken we vooral naar de houder waar de boor in zit. Bij voorkeur zit de boor in een spantanghouder of krimphouder. Een boorkop is een minder goede keus, omdat de boor harder is dan de bekken van de boorkop. Hierdoor verliest deze soort houder sneller zijn grip op de boor. Ook weldon of whistle notch is niet aan te bevelen in verband met de rondloop.

Stabiliteit

Stabiliteit van de machine is voor het boren met VHM ook belangrijk. Als er teveel speling zit in de machine dan zal de boor afbreken. Je kan dit soort boren niet in kolomboor of met de hand gebruiken.

Constante voeding

Ook is het belangrijk om een constante voeding te kunnen gebruiken. Hiervoor heb je het beste CNC machine natuurlijk. Dit is om te zorgen dat de spanen zich goed gedragen.

Met koeling

Spantangen

Vooral bij binnenkoelingboren is het belangrijk dat men de juiste spantang gebruikt. De standaard spantangen hebben sleuven, waardoor het koelwater weglekt. Je zult dus afgedichte spantangen moeten toepassen. Hierdoor ben je er zeker van dat het koelwater inderdaad bij de punt aankomt. Voor andere houders is het ook belangrijk dat er de juiste openingen zijn om het koelwater alleen achterin de boor te laten komen.

Koelwater druk

Ook moet je ervoor zorgen dat het koelwater inderdaad aankomt in het gat en met voldoende druk. Hoe kleiner de boor hoe kritischer het is kun je je voorstellen. Bij een boor van 2 mm die 20 mm lang is dan zijn de gaatjes niet groot en de weg heel lang. Je hebt zeker 40 bar druk nodig om voldoende koelwater aan het eind te garanderen. Als de boren groter worden is het minder kritisch.

Omdat en groot deel afhankelijk is van transport van de spanen  is ook de smerende capaciteit van de emulsie van belang. We raden aan  om de concentratie aan de hoge kant te houden.

Verspaningscondities en geometrie

Recent had ik een probleem met gaten in acrylaat. Bij het boren van het acrylaat was de kwaliteit zodanig slecht dat het frezen van de schroefdraad ook niet goed ging.

Het veranderen van de snijcondities hielp niet. Toen hebben we een hardmetalen boor die geschikt is voor kunststof ingezet.

De kwaliteit ging met sprongen omhoog en het draadfrezen was ook geen probleem meer.

Ik durf het haast niet te noemen maar het is wel noodzakelijk dat je de juiste boorgeometrie en parameters kiest welke overeenkomen met het te bewerken materiaal.

Deze waarden zijn over het algemeen terug te vinden op de websites of catalogi van de fabrikant. Of je vraagt het aan ons.

Conclusie

Boren met volhardmetalen boren kunnen enorme rendementsverbetering opbrengen van wel. Alleen met de standtijd is het de hogere kostprijs al bijna waard. Ga het maar doen, dan kan je het zelf ervaren.

Joop Lahm

About the author

Joop werkt al jaren in de verspanende industrie, en door de nauwe samenwerking met klanten en leveranciers weet hij veel over de verschillende processen. Door zijn ervaring heeft hij veel kennis van veel materialen en welke gereedschappen daar goed op kunnen worden toegepast.

Leave a Reply

Meest recente berichten