Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Acrylaat frezen in corona tijd

Kunststoffen leken in de ban te gaan ondanks de grote voordelen die te behalen zijn. Nu we een onzichtbare vijand hebben in de gedaante van Corona is de vraag met name naar licht doorlatende kunststoffen enorm gestegen. Acrylaat , PMMA , Polycarbonaat en zelfs PETG voor schermen, afscheidingen, deksels, maskers, enzovoort worden toegepast, waar de anderhalve meter niet kan worden aangehouden. Hoewel de functionaliteit voorop staat wil je als fabrikant en als gebruiker dat het er verzorgd uitziet. Je kunt het zagen, lasersnijden of frezen.  

Zagen is een ruwe bewerking en de zijkant van het gezaagde materiaal ziet er niet uit.   Lasersnijden wordt glashelder en afgerond, de eerst keus als het op afwerking aankomt maar blijft beperkt tot haakse vlakken.   

Maar niet iedereen heeft deze technologie in huis maar men heeft wel een freesbank. Je kunt gewoon frezen met je bestaande frezen maar CNC Freestechniek heeft acrylaatfrezen welke specifiek daarvoor ontwikkeld zijn. Ze geven een strak en iets diffuus oppervlak, en het is iets doffer dan bij lasersnijden. Wil je het hebben zoals lasersnijden dan hebben we speciale polijstfrezen waarmee we hetzelfde resultaat kunnen bereiken als met laser maar in alle richtingen als bodemvlakken, diepe boringen, radiï en schuine vlakken.  

Je kunt ook later, na het frezen of zagen, vlam polijsten of op ander wijzen mechanisch polijsten. Dit is natuurlijk veel arbeidsintensiever en kosten verhogend. Ook hiervoor hebben we apparatuur en materiaal beschikbaar.  

Informeer naar de juiste oplossing voor jouw acrylaat product.  

#stayhomestaysafe

www.cncfreestechniek.nl/acrylaat/
About the author

Leave a Reply

Meest recente berichten