Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

aluminium extrusie profielen

aluminium extrusie profielen

Bij het bewerken van aluminiumprofielen heeft men vaak te maken mat materiaal dat al gecoat of geanodiseerd is. Of dat deze behandeling nog moet krijgen. In beide gevallen is de noodzakelijke smering van de frezen of boren een vertragende factor in de bewerking. Grondige reiniging is noodzakelijk voor een goed resultaat. Sinds kort frezen we deze materialen gewoon droog. De standtijd van de gereedschappen is hoger terwijl de kwaliteit van het eindproduct omhoog is gegaan. Het is overbodig om te zeggen dat de doorlooptijd aanmerkelijk verbetert. We maken dan gebruik van de DLC gecoate frezen uit de superior lijn. In sommige gevallen moeten we ons aanpassen aan de producten, maar het maken van een special neemt over het algemeen niet veel tijd in beslag.

In het geval van tappen kunnen we ook snijmiddelen op waterbasis leveren die makkelijker zijn schoon te maken. Maar ook bij het tappen zijn er meerdere opties. Zo kunnen we ook gaan draadfrezen. daarbij liggen de snijkrachten weer heel anders dan bij tappen. graag helpen we u om een zo goed mogelijk proces te krijgen. waarbij machine en gereedschappen zo efficiƫnt mogelijk gebruikt worden.

droog frezen

droog frezen is een nieuwe ontwikkeling die een goede uitkomst kan bieden bij gecoate producten. ook kan de standtijd van de frees soms nog verbeteren ten opzichten van gesmeerd frezen, waardoor het proces nog beter word.

water-oplosbare smering

door het gebruik van smering word het profiel vaak vies en word de coating of lak beschadigd. maar door water-oplosbare smering te gebruiken kan dit probleem soms verholpen worden, vooral bij tappen kan dit handig zijn.

specials

als u bijvoorbeeld diep in een profiel een kamer moet uitfrezen, of andere speciale situaties heeft waar ons normale programma geen oplossing biedt, helpen wij graag door een special te laten maken bij een van onze vertrouwde slijperijen. hierdoor kan u vaak nog steeds dat product maken waar uw klant om vraagt.

Frezen aluminium profielen

Neem contact met ons op

Is uw interesse gewekt en denkt u dat wij een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor het verspaningsproces binnen uw bedrijf, neem dan nu contact met ons op.