Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Automobielindustrie

Automobielindustrie

De automobielindustrie is volop in beweging. Het accent ligt daarbij op gewichtsbesparing, duurzaamheid, recycling en transitie van aandrijfmethode. Het gebruik van (vezelversterkte) kunststoffen neemt toe maar ook  lichtmetalen als aluminium en magnesium worden meer en meer gebruikt. Het gaat bij de automobielindustrie altijd om kostprijs. In de verspaning zoeken we dan ook naar effectiviteit, procesbetrouwbaarheid en snelheid. Mankrachten zijn duur dus manarm en 24 uurs productie zijn leidend. Materialen die men vooral gebruikt zijn gietijzer, plaatstaal en staal.

Wij kunnen hier op verschillende manieren op aansluiten. Onze ervaring en kennis van de markt levert ondersteuning zowel voor het verspanen als frezen. draadvormen en boren maar ook de juiste opspansystemen en automatisering worden meegenomen in de beslissing. Het gaat ons  niet om de prijs van de gereedschappen maar om de kostprijs van het product.   

geavanceerd schroefdraad

Wij hebben een speciaal programma toegelegd op het tappen in de automobielindustrie. Deze richt zich op de materialen die veel worden gebruikt in de automobielindustrie en de verschillende maten/ toepassingen die daar worden gedaan. Met duidelijk zichtbaar hoger resultaat dan de concurrenten.

kunststoffen in de automobiel

ook hebben wij veel ervaring met de verschillende kunststoffen in de automobielindustrie. zoals folies voor de dashboarden, schuim voor de stoelen en de vezelversterkte onderdelen die steeds meer komen.

Neem contact met ons op

Is uw interesse gewekt en denkt u dat wij een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor het verspaningsproces binnen uw bedrijf, neem dan nu contact met ons op.