Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Licht en sterk

We zien in de maakindustrie een trend om steeds meer gebruik te maken van lichte materialen. Het hoeft niet vezelversterkt te zijn zoals in de vliegtuig industrie of ruimtevaart, maar er word wel vaak gezocht nar goedkope en toch lichte materialen. Je komt het zelf dagelijks tegen. Denk maar aan eenvoudige binnendeuren ( board – papier honingraat – board) of aan kartonnen displays. We zien het ook snel groeien in de vorm van interieurs voor voertuigen en daar ga ik het over hebben. Je kunt het wel veel breder zien want er zijn legio toepassingen in de bouw en machinebouw. 

Het principe

Om deze lichte materialen te krijgen worden vaak sandwichpanelen gebruikt. Een sandwichpaneel bestaat uit een massief onder en boven paneel van welke materiaal dan ook. Tussen de twee panelen zit een honingraat structuur ( allemaal zeskantjes aan elkaar zoals de raat van bijen). Dit maakt het geheel sterk en licht. Er zijn zeer uiteenlopende dekmaterialen en honingraten. Ze moeten natuurlijk op elkaar afgestemd zijn. Je kunt denken aan koolstofversterkt materiaal met aluminium honingraat ertussen  of aluminium met aluminium honingraat. Of Nomex® ( kevlar) met aluminium.  Het kan ook helemaal van polypropyleen zijn of een extra deklaag met glasvlies. Dus verzin het maar. Er is steeds opnieuw een andere toepassing en dat vraagt om een andere oplossing.

De uitdaging

De uitdaging is echter bij allemaal hetzelfde, namelijk dat de honingraat zich niet gemakkelijk laat frezen. Er blijven steeds delen van het honingraat uitsteken. Zie onderstaand resultaat.

Er zijn nog ander methoden dan frezen. Je kunt het honingraat ook zagen. Dat gaat over het algemeen heel goed maar je hebt geen vrijheid qua vorm. Je kunt natuurlijk geen kamers maken.

Een andere manier die ook heel goed kan werken is oscillerend snijden. Maar daar moet je wel de juiste apparatuur voor hebben en de machine en software moeten het ook aankunnen. Kortom in veel gevallen moet je gaan frezen en dan heb je een hoop nabewerking nodig.

De oplossing

Je kunt nooit zeggen dat we voor alles een oplossing hebben, maar in veel gevallen lukt het om tot een goed resultaat te komen. In het bovenstaande geval is die er en ook in meerdere materialen. Door inzet van de juiste frezen en goede snijparameters ging het er zo uit zien.

We realiseren dit bij een redelijke bewerkingstijd en de grote winst is dat er niet iemand hoeft te gaan zitten nabewerken.   Ik wil hier nog één voorbeeld noemen van een lastige uitdaging. Aluminium deklagen met aluminium honingraat. Totaal 20 mm dik. Het product is in een linkse en rechtse uitvoering. Aan één kant loopt het product bijna uit op niets. We probeerden up-cut, down-cut meersnijders , eensnijders en verschillende strategieën. Na grondige analyse van het proces besloten we in plaats van een rechtsdraaiende frees een linksdraaiende frees met een upcut geometrie. Dit bleek de oplossing te zijn.

Dus linksom of rechtsom komen we tot een oplossing van de uitdaging.

Joop Lahm

About the author

Leave a Reply

Meest recente berichten