Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Lucht en ruimtevaart industrie

Lucht en ruimtevaart industrie

In de lucht en ruimtevaart industrie zien we in tegenstelling tot de automobiel industrie dat het gebruik van geavanceerde materialen heel gewoon is. We komen hier bijna geen staal tegen. Wel vele varianten van vezelversterkte kunststoffen en allerlei sandwich structuren. We zien vooral koolstof-versterkte materialen zowel thermoplastisch als thermoset. Ook glasvezelversterkte materialen komt men in allerlei matrixen tegen. Voor gewichtsbesparing wordt ook graag honingraat van aluminium, Nomex en papier ingezet. Eisen aangaande snelheid zijn ondergeschikt aan de kwaliteit. Eén afkeur geeft vaak meer kosten omdat de series klein zijn en men niet zomaar een nieuw product kan maken. Bekende problemen waar we raad mee weten zijn delaminatie, fiber pullout en braamvorming. Wij delen graag onze ervaringen.

Gewichtsbesparing krijgt men ook door aluminium en titaan te gebruiken. Ook nikkel gebaseerde materialen vindt men terug in de motoren en andere onderdelen. Dit komt door de hittebestendige eigenschappen van deze materialen. Hiervoor leveren we speciaal hiervoor ontwikkelde gereedschappen. Meestal zijn deze gereedschappen voor ons nu standaard. Een breed scala aan gereedschappen als frezen , tappen, boren  en draadfrezen zijn beschikbaar.  Kortom, in advanced materials zijn we in ons element.  

honingraat

Honingraat is natuurlijk een mooi licht en stevige constructie. Maar hierdoor kan het moeilijk te bewerken zijn. wij hebben speciaal hiervoor frezen ontwikkeld, en mocht het resultaat toch niet naar wens zijn kunnen we ook supersonisch gaan snijden. Kortom, veel opties om ook dit materiaal te bewerken met mooi resultaat.

titanium

Wij hebben speciaal voor titanium andere hoogwaardige metalen een mooi programma. Hierdoor kunnen we u ondersteunen door een lage productieprijs te krijgen.

vezelversterkt kunststof

Door de jarenlange focus van hufschmied op kunststoffen hebben zij een grote voorsprong kunnen maken met het verspanen van vezelversterkte kunststoffen. We hebben meerdere malen bij verschillende klanten de productie tijd met meer dan 50% verkort.

Neem contact met ons op

Is uw interesse gewekt en denkt u dat wij een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor het verspaningsproces binnen uw bedrijf, neem dan nu contact met ons op.