Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

We zijn de eerste met een live seminar !

In aanloop naar de EK versoepelden ook de Corona maatregelen. De mannen op het veld ( de vrouwen oefenen met succes voor de Olympische Spelen) zetten de eerste goede prestatie neer. Er is weer publiek aanwezig en dat maakt het toch wel heel erg leuk. Iets om van te genieten.  

Met dit in het achterhoofd zijn we met een aantal mensen bij elkaar gekomen. “Kunnen we weer bij elkaar komen en mensen laten zien wat ze echt kunnen bereiken? Kennis delen en elkaar weer in de ogen kijken zonder glasvezels ertussen.”  Ja, dat kunnen we en gaan we doen.

Een seminar zonder streaming

Het lijkt erop dat we de eerste zijn want we houden het seminar op 14 juli. Kijken wie ons voor is. Ik heb nog niets gezien.

Maar wat hebben we daar precies voor nodig?

We hebben op 14 juli een ruimte beschikbaar op Ypenburg vlak bij de fabriek van KVE. Bij de fabriek van KVE hebben we een machine beschikbaar voor een demonstratie. Hiervoor hebben we natuurlijk een te bewerken materiaal nodig, en gereedschappen om de bewerking te doen.

De verschillende aspecten van de bewerking worden toegelicht door experts op de verschillende gebieden, zodat het een leerzame dag word. met genoeg momenten van rust om af en toe vragen te stellen en te netwerken.

Alles live op park Ypenburg : lezingen, demonstratie en een goed gesprek met collega’s.

Het lijkt wel een EK wedstrijd. Zo’n lang afstandsschot recht in de goal.

Het team

KVE (Kok en van Engelen composites ) en TPY ( Technology Park Ypenburg) stellen zich voor, want zij spelen thuis.

Matthias Traxel van Rampf neemt ons mee op zijn helft en in de wereld van tooling board, door het de verschillende eigenschappen en toepassingen van de soorten RAKU Tool toe te lichten, geeft hij een goede voorzet voor een perfecte wedstrijd.

Heiko Simonis van Hufschmied op het middenveld is een spelverdeler. Hij legt ons uit welke frezen je kan toepassen op het RAKU Tool materiaal, en waarom deze beter of minder goed geschikt zijn voor de toepassing. Door deze informatie ligt de bal mooi voor het goal van de frezer om een punt te maken.

Zonder strategie kom je niet heel ver. Onze coach (OPEN MIND) maakt gebruik van geavanceerde software van hyperMill om de juiste loopstrategie te bepalen voor het hoogste rendement. Mark Boogaers  laat ons de mogelijkheden zien. Je moet immers weten wat je kunt om een strategie te bepalen. En zo de bal mooi in de kruising te draaien.

Vervolgens gaan we met Johnny Schreuder de catacomben in, waar hij van alles heeft klaarliggen om te laten zien dat wat we gezegd hebben ook in de praktijk zo gaat werken. Dus in de rust worden we weer helemaal op scherp gezet voor de tweede helft.

Tweede helft

Ik ben meer de VAR. Waar gaan we op letten als we dit spel spelen. Alle facetten moeten immers kloppen. Dus je gereedschaphouders, balancering, en opspanning beïnvloeden het resultaat. Hierdoor kan je je oog op de bal houden, en weet je ook waar een eventuele tegenaanval vandaan komt.

Jaap Ruwaard van Scabro wil als importeur van RAKU Tool tooling board graag vertellen over de ontwikkelingen. Zo kan er een frisse blik op het spel worden geworpen, en counteracties van de tegenstander goed gestopt worden.

Zonder keeper sta je natuurlijk al bijna meteen een punt achter. Die overziet het spel en geeft zijn aanwijzingen aan de verdediging en het middenveld. Ook een lange tactische bal is geen probleem. Laten we zeggen dat dit de machine is. Die de frees in de juiste gedefinieerde banen stuurt met de juiste snelheid, zich bewust van de beperkingen opgelegd door de natuurkunde. Fabio Aielli van CMS verteld meer over de details van de machine en waarom men dingen gebouwd heeft en wat de optimale machine voor het bewerken van tooling board is.

Als afsluiting is er tijd voor een derde helft, met eventuele nabespreking met de spelers en andere toeschouwers.

het is weer tijd om samen te werken. Speel je mee?

Joop Lahm

PS: Wil je ook meevolgen met dit seminar? Stuur een mailtje naar seminar@cncfreestechniek.nl voor meer informatie en om je aan te melden.

About the author

Joop werkt al jaren in de verspanende industrie, en door de nauwe samenwerking met klanten en leveranciers weet hij veel over de verschillende processen. Door zijn ervaring heeft hij veel kennis van veel materialen en welke gereedschappen daar goed op kunnen worden toegepast.

Leave a Reply

Meest recente berichten