Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Diversen

Diversen

Rondom de machine zijn er naast de overige beschreven gereedschappen nog een aantal dingen nodig om optimaal te kunnen werken. Deze zijn hieronder beschreven.

Meetgereedschap

Aan de machine worden diverse handmeetmiddelen gebruikt. Denk aan schuifmaten, micrometers, kalibers voor schroefdraad of gaten, en hoogtemeters.

In de machine zijn tasters nodig voor het instellen van de werkstukpositie ( 3D taster) en de gereedschapslengte voor zover deze niet in de besturing geïntegreerd zijn.

Natuurlijk kan dat ook buiten de machine door middel van voorinstel apparatuur.

Afbraamgereedschap

Sommige bewerkingen zijn nog niet helemaal zo, dat je ze kunt afleveren. Er moet nog afgebraamd worden. Restanten materiaal welke uitsteken moet je nog verwijderen en liefst doen we dat op de machine. Vaak word dit buiten de machine gedaan omdat de operator anders gewoon staat te wachten. Één optie is de parameters van de verspaning te verbeteren, maar dat is niet altijd genoeg. In dat geval hebben we meerdere machines beschikbaar voor klein en groot afbraamwerk. Deze staan naast de machine en zorgen voor een veilige en egale manier van afbramen.

Bekijk hier een filmpje over zo’n machine.

 

Koeling en smering

Bij het bewerken is koeling en smering een wezenlijk onderdeel van het totale proces. De functie is drieërlei : smeren, koelen en spaanafvoer. Media zijn olie, emulsie ( water met olie) , minimaalsmering ( lucht met een klein beetje olie) en (gekoelde) lucht. Voor alle media is apparatuur beschikbaar en tevens de oliën ervoor.  Maar ook skimmers, mengers, reinigers, filterdoek en zelfs volautomatische vulstations.

Ook bij de gereedschapshouders zijn verschillende hulpmiddelen : koelpijpjes, spuitmondjes, kraantjes, splitsingen en montagegereedschappen.

CNC Freestechniek adviseert graag op dit gebied en kan de verschillende benodigdheden leveren. 

Ultrasoon snijden

Een steeds meer voorkomende soort materiaal is honeycomb of honingraat. dit kan uit verschillende materialen gemaakt worden, en is door zijn luchtige eigenschappen erg mooi toe te passen. Dit maakt het niet even makkelijk te verspanen en soms moet men dan kijken naar andere opties. Bijvoorbeeld ultrasoon snijden.

Naast dat deze techniek minder rommel maakt kan het ook nog eens heel snel gebeuren. Graag bekijken we samen met u de opties.

Neem contact met ons op

Is uw interesse gewekt en denkt u dat wij een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor het verspaningsproces binnen uw bedrijf, neem dan nu contact met ons op.