Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Branches

Verschillende branches waar wij werkzaam zijn

Composiet-zonnepanelen-space

In de lucht en ruimtevaart industrie zien we in tegenstelling tot de automobiel industrie dat het gebruik van geavanceerde materialen heel gewoon is. We komen hier bijna geen staal tegen. Wel vele varianten van vezelversterkte kunststoffen en allerlei sandwich structuren.

Lees verder

Een beetje plastic frezen kan toch niet zo moeilijk zijn zei de ervaren metaalbewerker. De werkelijkheid was weerbarstiger en het nam wat tijd om uit te vinden hoe het goed werkte maar in ieder geval niet met de normale staalfrezen. Vaak gebruikt men frezen die geschikt zijn voor aluminium en dat werkt al beter.

Lees verder

Dit is eigenlijk een samenvatting van alle werkzaamheden die niet door boven of onderstaande groepen worden gedekt. Denk hierbij aan de semi-conductor industrie, voedselverwerkingsmachines, landbouw en veetelt, transport en automatisering.  We vinden hier dan ook alle mogelijk materialen en seriegroottes. Kunststof, lichtmetaal, staal, gietijzer, RVS, Duplex maar ook advanced materials.

Lees verder

In de sign industrie ziet men veel specialisatie voor bepaalde toepassingen. De één doet vooral acrylaat voor displays terwijl de ander liever aluminium composiet platen (Di-bond) toepast. Maar ook karton, hout, PE, PA, sandwichpanelen of andere kunststoffen (forex).

Lees verder

Bij het bewerken van aluminiumprofielen heeft men vaak te maken mat materiaal dat al gecoat of geanodiseerd is. Of dat deze behandeling nog moet krijgen. In beide gevallen is de noodzakelijke smering van de frezen of boren een vertragende factor in de bewerking.

Lees verder

De automobielindustrie is volop in beweging. Het accent ligt daarbij op gewichtsbesparing, duurzaamheid, recycling en transitie van aandrijfmethode. Het gebruik van (vezelversterkte) kunststoffen neemt toe maar ook meer en meer lichtmetalen als aluminium en magnesium.

Lees verder

Veel eindproducten worden gegoten om de kostprijs laag te houden. Men heeft dan een matrijs nodig waar men de kunststof kan gieten. De matrijs wordt over het algemeen uit staal gemaakt en gehard voor een lange levensduur. Voor kleine series gebruikt men wel aluminium.

Lees verder

Neem contact met ons op

Is uw interesse gewekt en denkt u dat wij een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor het verspaningsproces binnen uw bedrijf, neem dan nu contact met ons op.