Klantencases

Lees hier ervaringen die wij bij verschillende klanten hebben opgedaan.

Wij leveren niet alleen gereedschappen, maar ook advies.

Vaak kan dit een groot productievoordeel teweegbrengen door bijvoorbeeld de productietijd te verlagen, of bepaalde kosten weg te nemen door slimme inzet van de goede middelen.

Dit kan van alles inhouden, het aanpassen van de opspanning, het gebruiken van een andere frees of bijvoorbeeld het aanpassen van de freesparameters.

Lees hieronder meer van verschillende klanten waar wij dit gedaan hebben en waar we goede resultaten hebben behaald.

ESD systeemwanden B.V.

Droog frezen van aluminium profielen

ESD Systeemwanden in Vlaardingen nam contact met ons op en stelde ons de volgende vraag:

“Wij bewerken aluminium profielen die gelakt of gecoat zijn. Momenteel frezen we met minimaalsmering om een redelijke standtijd van de frezen te bereiken. Op de gelakte profielen blijft een residu van het smeermiddel achter en dat geeft vlekken die we eraf moeten poetsen. Heb je een smeermiddel dat geen residu achterlaat?”

Ons antwoord was ‘nee’. Als je een emulsie laat oplossen in water en het water verdampt dan blijft er een residu achter en dat geeft een vlek. Het maakt dan niet uit wat je erin stopt, het effect is hetzelfde.

Toch wilde ik graag een oplossing bieden dus stelde ik de tegenvraag: “Waarom gaan jullie niet ongesmeerd frezen?”

“Kan dat dan?”

“Ja, dat kan.”

In de sign en reclame industrie bewerken ze al jaren allerlei materialen zonder smering. Af en toe word er gekoeld met lucht, maar het overgrote deel van de bewerkingen worden ongekoeld gedaan, met alleen wat afzuiging van de spanen.

“Laten we dit testen.” Stelde ik voor.

Zo gezegd en gedaan. Het resultaat was verbazingwekkend, hoewel ik wist dat het mogelijk was om aluminium droog te frezen, komt dit meestal niet ten goede van de standtijd van de frees. Toch kwam hier uit de resultaten dat er met de goede coating wel degelijk een hoge standtijd bereikt kan worden.

Kort na de eerste test is de hele productie omgezet naar droog frezen. De productietijd is verkort, omdat het schoonmaken van de profielen na het freesproces niet meer nodig is. De smering vervalt en dankzij de coating zijn er minder gereedschappen nodig. Twee vliegen in één klap.

Dankzij ESD hebben wij ook weer wat nieuws geleerd, en we hopen deze kennis bij meer klanten in te zetten.

Meer weten? Neem contact op.

BEDRIJF

ESD Systeemwanden B.V.
Vlaardingen

www.esdsysteemwanden.nl

OPLOSSING

We maakten gebruik van onderstaande frees. De speciale superior coating heeft een goed effect op droog aluminium en heeft een karakteristieke kleur.

BEHAALDE RESULTAAT

productietijd 50%
minder gereedschap nodig 30%