Video’s

Bekijk hier video’s over verschillende producten.

Blockbuster
Deze frees van Hufschmied haalt mooie resultaten in PU-schuim van verschillende dichtheden. Ook op materialen zoals MDF geeft deze frees goede resultaten. door een andere strategie en manier van verspanen toe te passen kan deze frees langer frezen dan conventionele frezen voor dit materiaal.

Graftor
Hier kan je de revolutionaire “Graftor” in actie zien. Deze frees voor grafiet werkt op een andere manier dan conventionele frezen. hierdoor worden veel voorkomende problemen zoals uitbraak van materiaal en hoge druk op het materiaal vermeden. Door deze frees toe te passen kunnen bijzonder kleine wanden blijven staan, soms tot maar 2 tiende milimeter.

Harmony
De harmony frezen van Sutton tools zijn bijzonder goed om een rustig en betrouwbaar proces te krijgen in staal en aluminium. Door de variabele helix voorkomt deze frees trillingen en houdt hij ook het bewerkte oppervlak mooi.

Fourcut
De unieke draaiplaatjes van Smicut zorgen voor een langer leven voor de plaatjes, door 4 snijkanten te maken per plaatje in plaats van 3. Hierdoor gaan deze platen 33% langer mee dan gewone draaiplaatjes. Ook zorgt de vierkante vorm voor een sterkere snijkant.

Glowdrill
De “boortjes” van glowdrill zijn goed te gebruiken voor het maken van schroefdraad in holle buizen en frames. In plaats van het weghalen van het materiaal zorgen deze glowdrills ervoor dat het materiaal warm word, en vervolgens word het naar binnen gedrukt. Als men vervolgens met een roltap deze gaten naloopt krijg je een groter oppervlak om je bout op vast te zetten, omdat het materiaal blijft zitten. hierdoor word je verbinding extra sterk.

Vezelversterkt carbon
Huschmied heeft zich toegelegd op het verspanen van kunststoffen, en ook vezelversterkte kunststoffen spelen daar een grote rol in. In dit filmpje zie je hoe verschillende soorten bewerkingen worden gedaan op vezelversterkt carbon. Een materiaal dat veel word gebruikt in de luchtvaart, maar ook steeds meer word toegepast in andere industriëen zoals sport en automotive.

Droog frezen aluminium
Crown Norge heeft een speciale coating ontwikkeld voor het droog frezen van aluminium, door deze dunne coating is er minder wrijving met het materiaal. Speciaal bij gecoate profielen kan het voordeel geven, dat je niet meer schoon hoeft te maken, en je koeling- smeringkosten vallen weg.