Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Kunststof verwerkende industrie

Kunststof verwerkende industrie

“Een beetje plastic frezen kan toch niet zo moeilijk zijn.” zei de ervaren metaalbewerker. De werkelijkheid was weerbarstiger en het nam wat tijd om uit te vinden hoe het goed werkte, in ieder geval niet met de normale staalfrezen. Vaak gebruikt men frezen die geschikt zijn voor aluminium en dat werkt al beter. In ons programma hebben we veel typen frezen die ontwikkeld zijn voor de verschillende kunststoffen.

Net als bij staal zijn er zeer veel soorten kunststof.

Hieronder hebben we de grote lijn weergegeven met wat voorbeelden.

  • Schuimen: ureol, PU
  • Zachte kunststoffen: PE, PA, PP, POM
  • Lichtdoorlatende kunststoffen: PMMA, Polycarbonaat, PET
  • Hardere kunststoffen: PVC, ABS
  • hoogwaardige kunststoffen: PEEK, PEI

Ieder van deze groepen en soms zelfs materialen binnen deze groepen hebben verschillende soorten frezen nodig voor het verspanen. De frezen die je bijvoorbeeld voor de zachte kunststoffen zou gebruiken gaan lang niet zo lang mee in de hoogwaardige kunststoffen. wij hebben een uitgebreid programma met bijna materiaalspecifieke frezen om de optimale verspaning te krijgen. Graag helpen we u om een goede keuze te maken voor uw product. Met de bijkomende parameters natuurlijk, want die zijn minstens zo belangrijk. Waar de verkeerde parameters in metaal vooral teruggezien word in extra slijtage van het gereedschap is het bij kunststof belangrijk om niet te langzaam te frezen zodat het materiaal niet gaat smelten, maar ook niet te snel omdat je dan een ruw oppervlak krijgt. kortom, frezen van kunststof is zo makkelijk nog niet. Maar met onze kennis kunnen we u helpen uw proces zo efficiƫnt mogelijk te laten lopen.

goede oppervlak kwaliteit

Door onze speciaal ontwikkelde FTKU frees kunnen we in de zachte kunststoffen (PE, PA, PP) een mooi vlak bodemvlak maken.

lange lengtes

In ons programma zitten standaard van de meeste frezen voor kunststoffen lange lengtes.

materiaalspecifieke frezen

Wij hebben een bijzonder uitgebreidt assortiment aan kunststoffrezen doordat hufschmied zich al jarenlang heeft toegelegd op het verspanen van kunststoffen. Door hun jarenlange ervaring hebben ze voor elk materiaal wel een geschikte frees. Mocht dit niet het geval zijn onderzoeken ze graag de beste optie voor uw materiaal in hun eigen onderzoekscentrum.

Neem contact met ons op

Is uw interesse gewekt en denkt u dat wij een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor het verspaningsproces binnen uw bedrijf, neem dan nu contact met ons op.