Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Machinebouw

Machinebouw

Dit is eigenlijk een samenvatting van alle werkzaamheden die niet door boven of onderstaande groepen worden gedekt. Denk hierbij aan de semi-conductor industrie, voedselverwerkingsmachines, landbouw, veeteelt, transport en automatisering. We zien hier de behoefte aan kostprijs gebaseerd oplossingen op het gebied van verspanen en opspannen. Industrie 4.0 biedt geïntegreerde oplossingen die tekenkamer direct verbind met de machine en zelfs verkoop. Al vroeg worden data gekoppeld en vastgelegd voor toekomstige situaties. Afmetingen, uitvoeringen, leveranciers, verspaningscondities en zelfs de standtijd word hiermee bijgehouden. Creativiteit geeft vaak toch mogelijkheden voor verbetering. Wat vandaag het beste is is morgen achterhaald.

De machinebouw in het algemeen wordt overheerst door staal, roestvast staal en aluminium. In het staalbereik zien we van staal 37 tot hoogwaardig gereedschapsstaal of zelfs hittebestendig HSS. Voor staal gebruikt men een andere strategie en gereedschap als voor RVS, ook voor bijvoorbeeld Aluminium, titaan of ander exotisch materiaal is een eigen strategie. In de meeste gevallen is de strategie en daardoor de kostprijs doorslaggevend. Ook de vorm van de gereedschappen is verschillend. Het aantal tanden, de neusradius, het hardmetaal, de coating, de spaanhoek en de (eventueel) variabele helix zijn per materiaal weer verschillend.

Ook zien we in de machinebouw veel kunststoffen met zeer verschillende toepassingen. Vooral zachte kunststoffen en hoogwaardige kunststoffen. We kunnen dit echter wel scharen onder de kunststofverwerkende industrie. Verder word er koper, brons , messing, AMPCO koper, en andere metalen gebruikt. De hiervoor geschikte gereedschappen verschillen per keer. Niet te vergeten zijn de vele soorten gietwerk van gietijzer of gietstaal. Deze materialen worden weer anders bewerkt door hun kortspanige karakter. door deze uitgebreide hoeveelheid aan materialen is advies en ervaring nodig om dit zo goed mogelijk te bewerken, daar zijn wij voor.

lange boren

Wij hebben extra lange boren in ons programma met lengten tot wel 30 keer de diameter.

one stop shop

Wij hebben een uitgebreid programma voor alle materialen. Ook voor toebehoren bij uw machine hebben wij alle mogelijkheden, denk aan machineklemmen en spilopnames. ook tappen, boren en wisselplaten zitten bij ons in de verschillende programma’s waardoor wij ons kunnen bewijzen als uw one stop shop.

schroefdraadfrezen

Ook hebben wij een goed programma om schroefdraad te frezen, waarbij de krachten natuurlijk anders liggen. Een ander voordeel is dat als het gereedschap af zou breken, het niet vast zal komen te zitten.

vloeiboren

vloeiboren is een techniek waarbij er zonder snijkant een gat wordt gevormd waardoor men in een holle buis toch nog genoeg materiaal krijgt om schroefdraad te maken. Vaak word dit opgevolgd met roltappen om zo min mogelijk materiaal te verliezen.
een video hierover kan je zien op onze nieuws en kennis pagina.

Neem contact met ons op

Is uw interesse gewekt en denkt u dat wij een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor het verspaningsproces binnen uw bedrijf, neem dan nu contact met ons op.