Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Acrylaat

Acrylaat

Acrylaat of PMMA is een transparante thermoplastische kunststof. Door de hoge lichtdoorlatendheid van het materiaal word het ook wel gebruikt als vervanger van glas. Acrylaat word veel gebruikt in de sign-industrie voor standaards of freesletters. Het is niet het makkelijkste materiaal om te verspanen omdat het snel splintert, maar met een mooi scherpe frees (snijhoek van 20 graden of meer) is het geen probleem. Om een echt mooi eindresultaat te hebben op de snijkant kan er altijd nog nagefreesd worden met een diamant frees. Deze frezen zijn gemaakt met een een stukje diamant erin, waardoor het eindresultaat glashelder word. 

De Acrylaat-lijn van Crown Norge zijn speciaal ontwikkeld op een mooi eindresultaat te creëren. Met een uitgebreid assortiment aan frezen, met onder andere downcut en gebalanceerde frezen kunnen we met het programma van Crown Norge prima uit de voeten. 

Ook Hufschmied heeft een uitgebreide lijn aan acrylaat frezen. Door hun jarenlange ervaring met het maken van kunststof frezen hebben ze ook voor acrylaat goede oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan Radii of V-groeven. Ook bolkopfrezen en andere geometrieen vallen onder de opties.

Zie hier de catalogus voor acrylaat frezen van hufschmied en stuur ons een email om te bestellen.

hufschmied catalogus

Voor het nafrezen met diamant hebben we natuurlijk ook frezen. Ondanks dat deze frezen duur zijn kunnen ze wel uit als je veel acrylaat freest, omdat deze frezen van diamant zijn slijten ze vrijwel niet en gaan ze dus jaren mee. Ook deze frezen zijn in allerlei vormen en maten te krijgen. Ook voor bijvoorbeeld boringen, bodemvlakken, radii of afschuiningen. dit is makkelijker en sneller dan met de handpolijsten, en deze bewerkingen kunnen niet met lasersnijden gedaan worden.