Dibond vouwen

Voor het vouwen van Dibond platen in verschillende hoeken zijn er mooie gereedschappen beschikbaar.

Aluminium composite material

De term Dibond is eigenlijk een merknaam. Andere namen voor Dibond zijn Alucobond, Aluminium composiet platen, Alupanel, ViBond Aluminium sandwich paneel, en nog meer. De meeste van deze namen zijn merknamen, en de officiële term is aluminium composiet platen of ACM (Aluminium Composite Material) platen. Deze platen bestaan uit 2 lagen aluminium van minder dan een milimeter dik, met daartussen een laag PE kunststof. Deze platen zijn door de toplagen van aluminium erg geschikt voor buitengebruik, maar door de lichte opbouw kunnen ze ook goed worden gebruikt voor zuilen of boxletters. Er zijn twee manieren om dit materiaal te verwerken: Op de ene manier word er een print geprint en uitgefreesd. Op de andere manier worden er verschillende hoeken ingefreesd met een v-groeffrees, om vervolgens de platen te kunnen vouwen. Als je dit goed doet krijg je een mooie buitenhoek.

Dibond vouwen

Het vouwen van Dibond platen word veel toegepast in de signing en winkelinrichting. Om bijvoorbeeld zuilen voor displays van te maken. Ook zien we dat deze techniek word toegepast in de gevelbekleding. Om dit mooi voor elkaar te krijgen kan je het beste niet een v-groeffrees gebruiken die uitloopt op een punt, maar een die is afgewerkt met een klein plat vlakje of een radius. Hierdoor blijft de hoek mooi sterk. de truc is om altijd een paar tiende millimeter van de buitenste laag aluminium te laten staan, zodat de buitenhoek mooi dicht is. Dit kan natuurlijk in verschillende hoeken gebeuren. soms wil men een iets grotere hoek om de vouw te kunnen lijmen of iets door te drukken waardoor hij op de goede hoek blijft staan. Wij hebben een heel aantal hoeken als standaard beschikbaar. Anders kunnen we andere hoeken speciaal laten maken.

Neem contact op

Aluminium composite material

De term Dibond is eigenlijk een merknaam. Andere namen voor Dibond zijn Alucobond, Aluminium composiet platen, Alupanel, ViBond Aluminium sandwich paneel, en nog meer. de meeste van deze namen zijn merknamen, en de officiële term is aluminium composiet platen of ACM (Aluminium Composite Material) platen. Deze platen bestaan uit 2 lagen aluminium van minder dan een milimeter dik, met daartussen een laag PE kunststof. Deze platen zijn door de toplagen van aluminium erg geschikt voor buitengebruik, maar door de lichte opbouw kunnen ze ook goed worden gebruikt voor zuilen of boxletters. Er zijn twee manieren om dit materiaal te verwerken: aan de ene kant word er een print geprint en uitgefreesd. Aan de andere kant worden er verschillende hoeken ingefreesd met een v-groeffrees, om vervolgens de platen te kunnen vouwen. hierdoor krijg je een mooie buitenhoek.

Dibond vouwen

Het vouwen van Dibond platen word veel toegepast in de signing en winkelinrichting. Om bijvoorbeeld zuilen voor displays van te maken. Ook zien we dat deze techniek word toegepast in de gevelbekleding. Om dit mooi voor elkaar te krijgen kan je het beste niet een v-groeffrees gebruiken die uitloopt op een punt, maar die afgewerkt  is met een klein plat vlakje of een radius. Hierdoor blijft de hoek mooi sterk. de truc is om altijd een paar tiende millimeter van de buitenste laag aluminium te laten staan, zodat de buitenhoek mooi dicht is. Dit kan natuurlijk in verschillende hoeken gebeuren. soms wil men een iets grotere hoek om de vouw te kunnen lijmen of iets door te drukken waardoor hij op de goede hoek blijft staan. Wij hebben een heel aantal hoeken als standaard beschikbaar, en kunnen anders snel schakelen om andere hoeken speciaal te laten maken.

Neem contact op