Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Matrijzen en stempels

Matrijzen en stempels

Veel eindproducten worden gegoten om de kostprijs laag te houden. Men heeft dan een matrijs nodig waar men de kunststof in kan gieten of spuiten. De matrijs wordt over het algemeen uit staal gemaakt en gehard voor een lange levensduur. Voor kleine series gebruikt men wel aluminium. De details zijn belangrijk en deze worden vaak door middel van vonkverspanen aangebracht. De elektroden daartoe maakt met van koper of grafiet. Er is dan ook een grote behoefte aan heel veel verschillende gereedschappen want het uitgangsmateriaal is een groot blok staal dat voorzien wordt van holtes en gaten. Ieder hobbeltje komt terug in je eindproduct dus ook het oppervlak moet strak zijn.

Een snel vergeten groep zijn de modelmakers voor gietstukken. Hier zien we nog heel veel hout maar ook kunststoffen nemen in toepassing toe. Voordelen zijn de gemakkelijker bewerkbaarheid en maatvastheid. Hetzelfde materiaal wordt ook gebruikt voor opspanmallen.

We spelen in op deze categorie door middel van een breed scala aan frezen, wisselplaatgereedschap, boren, tappen en kottergereedschappen. Aangezien grafiet niet te bewerken is met een frees voor gehard staal hebben we ook zeer verschillende geometrie├źn, coatingen en lengten nodig. Ook het opspannen is weer anders. Waar staal met machineklemmen of magneetspannen goed vast te krijgen is gebruiken we bij grafiet of koper andere methoden.

We zien ook dat er zeer veel 5 assige machines met veel gereedschapshouders worden gebruikt voor 24 uurs productie. Geavanceerd systemen voor gereedschapswissel of werkstuk wissel zorgen voor kortere stilstandtijd en meer spiluren gedurende de dag en nacht.

Grafiet

Wij hebben een frees speciaal voor het bewerken van grafiet. Deze frees kan gebruikt worden voor het voorfrezen en voor het nafrezen.

lange boren

Wij hebben ook hele lange boren tot wel 30 keer de diameter.

draadfrezen

Speciaal voor het maken van schroefdraad hebben wij ook frezen. dit is sneller dan normaal tappen, omdat het met hogere snelheid gaat. Het is ook veiliger omdat een afgebroken frees niet zoveel ellende geeft als een afgebroken tap.

microfrezen en boren

Wij hebben een uitgebreid programma aan microfrezen en boren voor de verschillende materialen in de matrijzen en stempelbouw. Door ons gebruik van verschillende leveranciers kunnen we bijna altijd wel een geschikte oplossing vinden voor uw product.

Neem contact met ons op

Is uw interesse gewekt en denkt u dat wij een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor het verspaningsproces binnen uw bedrijf, neem dan nu contact met ons op.