Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Sign en Gravering

Sign en gravering

In de sign industrie ziet men veel specialisatie voor bepaalde toepassingen. De één doet vooral acrylaat voor displays terwijl de ander liever aluminium composiet platen (Di-bond) toepast. Maar ook karton, hout, PE, PA, sandwichpanelen of andere kunststoffen (forex). Helaas heeft niet iedere frees het gewenste resultaat op ieder materiaal. Problemen als folie die losgetrokken wordt of slechte oppervlakken vragen om meer kennis. Voor de verschillende materialen hebben we verschillende frezen met de specifieke geometrie om optimaal het materiaal te kunnen frezen. Ook helpen we bij het verbeteren van het verspaningsproces.

snijden

Binnen de sign industrie word natuurlijk lang niet alles gefreesd. Ook veel folies worden gesneden en ook daar kunnen wij van dienst zijn. Mesjes voor oscilerend snijden of trekkend snijden en de verschillende underlayments kunnen wij ook leveren.

Dibond vouwen

voor het vouwen van Dibond hebben wij verschillende frezen met verschillende hoeken zodat iedere rechte vorm gebogen kan worden.

glashelder Acrylaat

voor het glashelder frezen van Acrylaat heb je speciale diamant frezen nodig. Ook die zitten in ons assortiment, in alle vormen en voor alle oppervlakten kunnen we die leveren. Door het gebruik van diamant zijn deze frezen erg prijzig, maar tegelijkertijd erg slijtvast, waardoor ze jaren achter elkaar meegaan.

meer dan alleen frezen

Niet alleen frezen zitten in het leveringsprogramma maar ook mesjes voor foliën, karton en dergelijke. Spantangen voor het opnemen van de frezen en underlayment voor meer grip bij de vacuümtafels leveren we ook. We hebben voor aluminium frezen die geschikt zijn om zonder smering te werken (droog verspanen). Dit gebruiken we niet alleen succesvol op Di-bond (of gelijksoortige composieten) maar juist ook in vol aluminium. De significant hogere standtijd is de investering zeker waard. Frezen voor de vouw in Di-bond zijn in verschillende hoeken leverbaar. Af en toe wordt en gevraagd om staal of trespa te bewerken. Natuurlijk kunnen we hier goed ondersteunen hoewel er rekening mee gehouden moet worden dat de condities en verwachtingen heel anders liggen. Ook kan onder bepaalde voorwaarden acrylaat glashelder gefreesd worden. Ook hebben we zaagbladen om platen van bijvoorbeeld kunststof of dibond op maat te kunnen zagen en kunnen deze ook laten herslijpen zodat ze net zo goed als nieuw zijn.

graveerindustrie

Waar de een het als een apart vak ziet een ander het als een gespecialiseerd onderdeel van de signindustrie. Graveren doe je in dezelfde materialen maar in plaats van te printen op het materiaal haal je materiaal weg om de letters zichtbaar te maken. Je werkt dus meer in gesloten ruimten waardoor spaanafvoer kritischer is. Ook zijn er meer materialen die bewerkt worden. Messing, koper, kunststof (meerdere lagen)  maar ook RVS en staal. Hoewel we de klassieke graveerstiften kunnen leveren zien we wel een trend naar meer gewone frezen. Dit komt ook omdat de leveranciers ook kleine frezen van 0,5 mm leveren waarmee de breedte van de sleuf hetzelfde is maar je minder diep hoeft te gaan.

We leveren hier graveerstiften in verschillende hoeken voor verschillende materialen maar ook éénsnijders en tweesnijders.  

Neem contact met ons op

Is uw interesse gewekt en denkt u dat wij een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor het verspaningsproces binnen uw bedrijf, neem dan nu contact met ons op.