Deskundig
Veel ervaring
Gespecialiseerd
Geavanceerde materialen
Duurzaam
Kwaliteit
Contact

Kunststoffenbeurs 2021

Nog ruim 100 dagen : We gaan weer naar de Kunststoffenbeurs !

De afgelopen anderhalf jaar heeft onze maatschappij in het teken gestaan van de coronapandemie. Iedereen heeft dit gemerkt. Nu is er langzaamaan weer  perspectief om elkaar weer te ontmoeten in levende lijve. Wij zijn begonnen met de voorbereidingen van de beurs. Volg mee.

We kunnen straks weer naar een beurs!

In het voorjaar van 2020 waren we bijna klaar om deel te gaan nemen aan de Technishow. Toen dachten we allemaal dat het wel mee zou vallen met de pandemie, met lock down en met mondkapjes. Drie weken voor de start van de Technishow werd er besloten deze te verplaatsen naar september. We besloten de Kunststoffenbeurs af te zeggen, omdat we niet de mankracht hebben om in zo’n korte tijd twee beurzen te doen. In de zomer werd de editie 2020 van de Technishow werd helemaal verschoven naar 2022. En we keken opnieuw naar de Kunststoffenbeurs, ondanks de grote inspanning van het Microcentrum ging ook dit verloren in het geweld van de tweede golf. Nu zijn de cijfers aan het dalen en de organisator krijgt er zin in.

Het verschil met andere jaren

Wij hebben er wel zin in om jullie weer te ontmoeten. Eigenlijk heb ik jullie gemist. De goede gesprekken, het gevoel met jullie maakproces, de kik om het beter te doen dan dat je het nu doet. Gelukkig is niemand gaan stilzitten. Wat is er bij ons verandert met betrekking tot de kunststoffenmarkt?

  1. Wij hebben twee nieuwe programma’s erbij voor gereedschappen voor de matrijzenbouw. Enerzijds Hufschmied met frezen voor de geharde stalen, grafiet en koper. Anderzijds SECO Tools voor wisselplaat gereedschappen en boren.
  2. Sutton Tools heeft het programma uitgebreid met koelkanaalboren voor 30xD en highfeed torische frezen.
  3. Hufschmied heeft nieuwe frezen voor het bewerken van Acrylaat die ook super werken op toepassing bij vacuümvormen en rotatiegieten. Met name op PE werkt het braamloos en geeft geen verkleuring.
  4. Hufschmied heeft een lijn voor het bewerken van TPC ( thermoplastische composieten ) . We zullen hierover meer vertellen na de lezing van Brightland Material Center op woensdagmiddag.

Wat is er verder anders?

Microcentrum heeft pro actief gezocht naar oplossingen om corona veilig bij elkaar te kunnen zijn. Hiervoor zijn ze uitgeweken naar Den Bosch: naar de Brabanthallen. We zullen de knusse ambiance van de Koningshof wel missen. In de Brabanthallen zijn de paden breder. De stands zijn even groot maar er zijn privé spreekkamers om een gesprek te voeren. Deze liggen naast de beursvloer op zicht afstand. De hallen zijn ruimer, het parkeren is beter geregeld ( als het regent loop je niet eerst een poosje door de modder). Er is een betere routing waarbij je niet zomaar een deel van de beurs mist.

De gastvrijheid en de koffie veranderen niet!  

Nog even geduld

Je dacht misschien: “het belangrijkste is hij vergeten.”

Nee, ik ga je ook vertellen wanneer de beurs is. De kunststoffenbeurs 2021 staat gepland op 15 en 16 september. Dit is natuurlijk onder het voorbehoud dat de situatie rondom de pandemie niet verandert. Voor het bezoek wil het microcentrum graag weten dat jullie komen, en dus kan je je nu al registreren op:

https://kunststoffenbeurs.nl

We zien je graag op de beurs op 15 en 16 september!

Joop Lahm

PS: De kunststoffenbeurs valt gelijktijdig met de metaaldagen van de Metaalunie, die zijn ook in de Brabanthallen.

About the author

Joop werkt al jaren in de verspanende industrie, en door de nauwe samenwerking met klanten en leveranciers weet hij veel over de verschillende processen. Door zijn ervaring heeft hij veel kennis van veel materialen en welke gereedschappen daar goed op kunnen worden toegepast.

Leave a Reply

Meest recente berichten